Noor zelf onder de loep

Noor zelf onder de loep…

Als ik terugkijk op dit jaar, kan ik tevreden zijn. Tevreden, is dat genoeg?

Ik heb hard gewerkt, meer dan fulltime. Meer uren dan ooit. Met veel cliënten een stukje meegelopen. Iedere avond en in de weekenden mensen terugmailen of -bellen, inplannen, administratie doen, Fonkelingen maken (nieuwsbrief), Fonkels (blogs) schrijven, social media bijhouden, netwerken, intervisie, scholingen en congressen. Kortom alles wat er komt kijken bij een eigen praktijk hebben en ondernemer zijn.

Verder heb ik graag contact met mijn man, ons mam, mijn vrienden en familie, de buurt en organiseer ik graag leuke dingen.

Een vol en mooi leven.

Zou ik, als ik 80 ben en terugkijk op mijn leven, gelukkig zijn over mezelf en over mijn leven?

Dan denk ik nu dat mijn eerlijke antwoord zal zijn dat ik het geweldig doe voor heel veel andere mensen en te weinig goed doe voor mezelf.

Ik kan zo moe zijn. Zo uitgeblust. Vaak mezelf opzijzetten want ik kom later wel. En later wordt dan steeds later of is er niet. Ik kreeg toch kanker en zou het toch anders doen? Wat zeg ik tegen andere mensen? Zelfzorg is zo belangrijk en ik vind het zo moeilijk. Ik voel het pas te laat. Het is een terugkerend thema. Het maakt me boos dat ik het niet voldoende leer.

Om dit alles is het goed als je jezelf eens onder de loep neemt. Je kunt het iedere dag, ieder uur weer anders gaan doen. Voelen wat je verlangens zijn, wat je zelf wilt.

 

Het besluit

Vanwege dit alles heb ik een besluit genomen:  ….vanaf januari krijg ik van mezelf op dinsdagmiddag VRIJ!

Helemaal voor mezelf, van mezelf en met mezelf.

Pas op de middag zelf voel ik wat ík wil. Is dat in de zon zijn? Een boek lezen? Een wandeling maken? Zwemmen? Naar de kippen kijken? Puzzelen? Fotograferen? In mijn tuin rommelen? Een dutje doen? Ik merk het wel in het moment zelf, in het hier en nu.

Op dinsdagmiddag neem ik de telefoon niet meer op, beantwoord ik geen mail, maak ik geen afspraken. Een hele middag voor mezelf alleen. Me-time. Voor ontspanning, heling, niks en alles. Er staan kruizen in mijn agenda, de cliënten die er nog stonden, heb ik gevraagd of ze naar een andere tijd wilden verhuizen. Dat is bijna bij iedereen gelukt.

Dit besluit zelf geeft al ruimte. Ik ben er zo blij mee. Ik ben zeer benieuwd of het me gaat opleveren dat ik meer in balans blijf.

 

Jij?

En jij? Wat kom jij tegen als je jezelf onder de loep neemt? Kun jij ook een besluit nemen?

 

FONKELS, verhalen uit de praktijk, geschreven door Noor van Gulik. Zij is integratief psychosociaal therapeut. www.fonkel.nu. Deze blogs zijn uit het leven gegrepen en waarheidsgetrouw. Er is altijd overleg geweest met de betreffende cliënt(ë).

You may also like

6 comments

Leave a comment